Skip to content

Programma

Programma 2021-2022

Avondconcerten in Oude Stadhuis Tholen
 
De Stichting Anthonie Keldermans Concerten, die het Gotische uit de 15e eeuw daterende Oude Stadhuis te Tholen sinds het jaar 2000 cultiveert als concertlocatie, presenteert met enthousiasme de serie Avondconcerten voor het seizoen 2021/2022.
 
In het concertaanbod is getracht variëteit aan te brengen in klassieke stijlen en instrumentatie. Van Renaissance tot Romantiek, van Empire tot Impressionisme.
Zowel in de Vierschaar als in de Raadzaal wordt geconcerteerd door musici van naam en faam, zowel op authentieke als hedendaagse instrumenten.
 
Dit wordt bij het eerste concert op 9 oktober  gecombineerd door het gerenommeerde gitaarduo Izhar Elias / Fernando Cordas. Zij bespelen in muziek van Franz Schubert originele vroeg-19e eeuwse gitaren, terwijl in de Spaanse muziek van Rodrigues en Granados moderne instrumenten klinken.
Het Chimaera Trio voert op de hedendaagse klarinet en violoncello, daaraan toegevoegd de historische Feurich-vleugel  een geheel Frans programma uit:  “l’Horizon Chimérique”.
Op fraaie kopieën van een 18e eeuwse flauto traverso en dito clavecimbel wijden Raymond Honing en Ursula Dütschler hun concert aan Johann Sebastian Bach en een aantal van zijn componerende zonen.
Het jonge saxofoonkwartet met de welluidende naam Ardemus Quartet zal in het programma “Yes, she can!” eveneens poëzie voordragen.
De jonge getalenteerde pianist met ouderlijke Thoolse roots, Florian Verweij, zal in een Romantisch programma de genoemde historische vleugel bespelen. Dit delicate instrument is in 1908 door Julius Feurich te Leipzig gebouwd.
 
Het enige concert dat niet op zaterdag maar op vrijdag plaatsvindt, nl. 3 december, is een vocaal concert. Het befaamde Quink Vocal Ensemble voert muziek van Middeleeuwen tot heden uit, waarbij Advent en Kerst centraal staan.
 
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €15
Info: www.keldermansconcerten.nl
– 9 okt.
Izhar Elias en Fernando Cordas
“Schuberts’ gitaren”
 
– 13 nov.
Chimaera Trio
“l’Horizon Chimérique”
 
– 3 dec. (vrijdag)
Quink Vocal Ensemble  
“Adventsconcert”
 
– 12 maart
Ardemus Quartet
“Yes, she can!”
 
– 14 mei
Florian Verweij, vleugel
“Romantiek…”
 
– 4 juni
Raymond Honing, traverso
Ursula Dütschler, clavecimbel
“Bach en zonen”

Kernwaarden

Wetenswaardigheden over onze stichting

Actief sinds 2000

Meer dan 20 jaar ervaring in de uitvoering van (huiskamer)concerten

Uitgelichte thema's

Elk jaar minimaal 10 concerten in het Oude Stadhuis

Lezingen en exposities

Organiseren van lezingen op het gebied van kunst, cultuur en musicologie

Kleinschalig

Wij bezorgen u het huiskamergevoel vanuit het Oude Stadhuis te Tholen